Ta sig runt på bali

Post Images

Vart man än går på Bali det finns folk som erbjuder att köra en dit man vill. Det här blir snabbt ett irritationsmoment eftersom de ropar "transport" och "taxi" efter alla turister, men det betyder också att det är väldigt enkelt att hitta en chaufför. Det vi i Sverige skulle kalla svart-taxi är här mycket vanligt och känns väldigt säkert. Man gör upp priset på förhand genom att säga vart man vill och chauffören ger sitt pris. Det finns oftast en ganska bra prutmån på hans första pris.

Taxi

För kortare sträckor är taxi också väldigt billigt och smidigt. Det rekommenderas att använda bilar från bolaget Blue Bird, eftersom de kör på taxameter.

Moped

Det absolut smidigaste sättet att ta sig runt är att göra som balineserna på moppe eller motorcykel. Det är billigt att hyra moped och överallt där turister rör sig finns det många ställen som hyr ut mopeder. Bensinen är också billig, vilket gör mopeden som det ultimata transportsättet på Bali.

Mellan städer

Att ta sig mellan olika städer på Bali är mer tidskrävande än vad det först kan verka. Vägarna är små och tungt trafikerade. Vägarna är också väldigt dåligt skyltade, så det är lätt att åka vilse eftersom det sällan finns tydliga huvudleder mellan städer och byar. Det kan starkt rekommenderas att anlita en local för transport mellan städer. Dels är det så billigt, men det är också svårt att hitta själv.