Nusa Lembongan

Om du vill ha en avkopplande och vacker getaway, hittar du det här på Nusa Lembongan. Ön ligger strax söder om Bali precis bredvid den större grannön Nusa Penida. Lembongan har ett lugnare tempo än Bali och erbjuder från soliga stränder till spännande vattenaktiviteter.

En av de populäraste aktiviteterna på Nusa Lembongan är surfing. Det finns många stränder som passar att surfning oavsett om man är nybörjare eller mer erfarna surfare. Om du inte är sugen på att surfa erbjuder Lembongan också möjlighet att paddla kajak, SUP eller snorkla. Yellow Bridge också kallad 'Bridge of Love' (Jembatan Cinta). är en populär sevärdhet. Bron knyter samman öarna Nusa Lembongan och Nusa Ceningan.

Vill man ha en mer avkopplande dag på stranden är det möjligt att hyra en solstol och parasoll I några av strandbarerna. Så varför inte slå sig ner med en paraplydrink och njuta av lugnet som återfinns på ön?

Det finns många olika alternativ att välja på när det kommer till boende över hela ön i alla prisklasser. Man hittar allt från plånboksvänliga homestays till lyxiga villor. oavsett vad din budget är, kan du säkert hitta ett bra alternativ här på Nusa Lembongan.

Så hur tar man sig till denna underbara ö? Att resa från Bali är enkelt och kan görs från hamnen i Sanur direkt över till Lembongan. En normal tur tar omkring 30 minuter med båt.

Nusa Lembongan är verkligen en mysig ö att besöka och med så många aktiviteter att uppleva, finns det något för alla besökare oavsett ålder.