Bali

Post Images

Fantastiska ön Bali, Gudarnas ö!

Bali ligger 3,2 km öster om Java och cirka 8 grader söder om ekvatorn. Öst till väst, är ön ungefär 153 km bred och 112 km norr till söder med en yta på 5.632 kvadratkilometer. Den högsta punkten är Mount Agung på 3142 meter hög, en aktiv vulkan som senast hade utbrott i mars 1963. Berg täcker centrum av den östra sidan, med Mount Agung som den östligaste toppen. Mount Batur (1717 meter) är också fortfarande aktiv. Omkring 30.000 år sedan hade den ett katastrofalt utbrott - ett av de största kända vulkaniska aktiviteten på jorden.

I söder bildar landskapet en alluvial slätt, med grunda floder, torrare under den torra säsongen och översvämmade under regnperioden.

De viktigaste städerna är den norra hamnstaden Singaraja, den föredetta koloniala huvudstad på Bali och den nuvarande provinsens huvudstad och största stad, Denpasar, nära den södra kusten. Staden Ubud (norr om Denpasar), med sin konstmarknaden, museer och gallerier, det kulturella centrumet på Bali.

Det finns stora vägar längs kusten och vägar som korsar ön huvudsakligen nord-sydlig riktning. På grund av den bergiga terrängen i öns centrum, tenderar vägarna att följa de kammar av åsar över bergen. Det finns inga järnvägslinjer på Bali.

Ön är omgiven av korallrev. Stränder i söder tenderar att ha vit sand, medan de i norr och väster har svart sand. Staden Padangbai i sydost har både och: den främsta stranden och den hemliga stranden har vit sand och den södra stranden och den blå lagunen har mycket mörkare sand. På Bali används valutan Indonesiska Rupiah