Sanur

Post Images

Sanur är ett område på den östra kusten i södra Bali. Sanur är Balis äldsta exklusiva turistmråde. Trots överflöd av restauranger och logi, hittar ni här en lugn och avslappnad känsla. Många småbarnsföräldrar föredrar stranden i Sanur på grund av lugnet gör det platsen mer barnvänlig.

Sanurs nattliv är i huvudsak lokala bar och restauranger. Det finns inga riktiga nattklubbar i Sanur och de yngre festsugna turisterna besöker inte orten i stor utsträckning. Även om dykning runt Sanur är långt ifrån imponerande, finns flera av Balis mest etablerade dykaktörer här. Alla erbjuder dykning längre bort från området där miljön är mer spännande.

Jalan Danau Tamblingan, huvudgatan i Sanur, har ett antal försäljningsställen för bil, motorcykel-och cykeluthyrning. Ett stort antal taxibilar cirkulerar gatorna och letar efter passagerare. Lokala bemos går med viss regelbundenhet upp och nerför Jalan Danau Tamblingan och Jalan Danau Poso. Sanur är också ett bra ställe att gå till fots. Avstånden är inte stora, gatorna är relativt tysta, och det finns en utmärkt, asfalterad gångväg som löper längs hela stranden.

Från flygplatsen Ngurah Rai till Sanur tar det cirka 30 minuter med bil.