Ubud

Post Images

Ubud är ett fantastiskt samhälle som ligger centralt på Bali. Här möts man av otrolig grönska, kultur och tranditioner, en inblick i det verkliga Bali. Hit kommer även många yoga-utövare, då Ubud är något av asiens Yogacentrum. I mer än ett sekel har det varit ett centrum på Bali för konst, dans och musik. Även om det en gång var en fristad för backpackers, konstnärer och bohemer, är Ubud nu en välbesökt plats för turister, konstsamlare och finsmakare. I Ubuds utkanter hittar du elegant femstjärniga hotell och ståtliga byggnader, med utsikt över Balis fantastiska regnskog.

Ubud är en väldigt bra bas att använda när du besöker Bali om du letar efter kultur, komfort, natur och inspiration. Ubud är omgivet av det mesta som för folk till Bali. Natursköna områden,  risfält, små byar, konst- och hantverkssamhällen, antika tempel, palats, floder. I och runt Ubud hittar du både billigt boende och unika lyxhotell allt beroende på plånbokens storlek. Det centrala läget gör det lätt att ta sig från Ubud till bergen, stränderna vid Kuta och Sanur och staden Denpasar.

Shopping i Ubud

De stora shopping och restaurang stråken är Jalan Raya, Jalan Hanoman och Jalan Dewi Sita, samt Jalan Monkey Forest. Dessa gator är sammanlänkande med varandra och kan upplevas till fots på en dag. Här hittar du allt från de senaste designprylarna, billiga souvenirer, moderna konstverk och roliga smycken. Priserna varierar kraftigt, och det flesta priserna är förhandlingsbara.

Restauranger och Uteliv

Jazz Café

Cool Jazz är Ubuds hetaste nattklubb och Balis första live Jazz-ställe. Jazz Café är en av Balis mest framstående scen för live musik. En livlig och populär klubb, restaurang och bar som ofta besöks av lokalbefolkningen, utlänningar bosatta på Bali och internationella turister.

http://www.jazzcafebali.com

Cafe Wayan

Cafe Wayan ligger på Monkey Forest Road. Här hittar du balinesiska rätter på menyn varje dag, men på söndagskvällar serverar de en stor buffé som är en riktig upplevelse

http://www.alamindahbali.com/cafe_wayan.htm

Mer om Ubud

Mer information om Ubud hittar ni på Ubud.nu