Denpasar

Denpasar är Balis huvudstad och ligger lite norr om turistområdena KutaSanur och Nusa Dua. I och runt Denpasar bor den största delen av Balis befolkning. Inne i Denpasar möter man inte så många turister och människorna som jobbar i butiker inne i staden är generellt sämre på engelska än i turistorterna. Att ta sig fram i Denpasar är inte så svårt, förutsatt att du har tillgång till någon form transportmedel. Att vandra runt till fots är ganska opraktiskt, dels då det är stora avstånd som skiljer huvudstadens många sevärdheter från varandra och den täta trafiken samt avsaknaden av trottoarer.

Shopping

Ramayana Shopping Mall

Ramayana Shopping Mall är en plats som de flesta västerlänningar inte besöker. Här hittar du billig mat, kläder, glasögon, hushållsartiklar, böcker, nya motorcyklar, Pizza Hut, mobiltelefoner, frisörsalonger och mycket mer.

Matahari

Varuhuset Matahari i Denpasar är dyrare än de andra butikerna, men har produkter av god kvalitet. Det är kosmetikförsäljning på första våningen, kläder på andra våningen och  leksaker med mera på tredje våningen. Det finns en food court och bokhandel med utländska böcker.

Pasar Badung

Den största marknaden i Denpasar är Pasar Badung med sina 4 våningar i en gigantisk cement byggnad som är ganska lik ett parkeringshus. De olika våningarna har olika varor, som börjar med frukt- och grönsaksmarknaden utanför. Inne på första våningen finns en stor fiskmarknad.