Resa till Bali

Flyg och resor till Bali

Att hitta billiga resor till Bali är inte helt lätt, i alla fall inte genom att enbart söka flyg online. Det går inga direkt flyg till Bali som det gör till olika destinationer i t.ex. Thailand. Resan är också lite längre. Men om du är villig att lägga lite tid på att pussla ihop en egen rutt, är tipset att istället för att söka flyg mellan Stockholm och Denpasar, söka på delar av sträckan. Eller tag hjälp av en resebyrå, som gör det jobbet åt dig. Exempelvis Stockholm till Bangkok och sedan vidare till Denpasar eller ett lågprisflyg till London och sedan till Bali. Oftast är det billigast och enklast att söka resor själv på någon av alla sökmotorer ute på nätet, men det kan också vara värt att ta en titt på olika paketresor till Bali eller jorden-runt resor där ett av stoppen blir på Bali.

Visum och kontanter

Planerar du att stanna på Bali max 30 dagar behöver du inte skaffa något visum i förväg utan gör det här när du landat på Balis flygplats, ett sk Visa on arrival. Vad det kostar och mer om visum hur det funkar kan du läsa på sidan Bali Visum. Även om det är lätt att hitta ATM (bankomater) som nästan alla accepterar Visa-kort, så kan det vara en bra idé att växla in en summa i kontanter att ha med dig. T.ex för att betala eventuell chaufför från flygplatsen, och till vissa hotell eller bungalows behövs kontanter. Ibland ingår transfer från flygplats till hotellet utan kostnad, kolla deras hemsida eller tag kontakt med dem för att få besked.

Vaccination inför resa till Bali

Ta kontakt med en vaccinationsmottagning för rekommendationer på vilka vaccin som bör tas innan resan. Du kan även kika här för mer information Vaccin inför utlandsresa