Gili Trawangan

Post Images

Trawangan var den första av de tre öarna som började locka besökare. Det började med att backpackers hittade till ön och under 90-talet fick Trawangan ett rykte som ett vilt partyresmål med billigt boende, ingen polis och lättillgänliga droger. Under åren har Trawangan mognat som destination för turister och lockar nu ett en bredare målgrupp.

Dykindustrin för Giliöarna har sin bas här, men det finns även aktörer på de två andra öarna. Under mitten på 2000-talet fram till idag har antalet anläggningar för övernattning och utbudet av restauranger ökat snabbt. Här finns boende i alla prisklasser. Från lyxigt boende till budget boende som enkla bungalows och homestay. De flesta anläggningarna för boende ligger på Gili Trawangans östra sida, vilken är skyddad från vind och grov sjö. Här lägger även båtar till på stranden en liten bit norr om marknaden.

Resa till Gili Trawangan

För att ta sig till Trawangan behöver man först ta sig till antingen Bali eller Lombok varifrån det går båtar ut till Trawangan.

Trawangan från Lombok

Det billigaste sättet att ta sig från Lombok till Trawangan är genom båtar som ingår i kollektivtrafiken. Dessa båtar avgår från Bangsal då båtarna har fyllt alla platser med passagerare. Det här kan vara en dryg väntan, men resan kostar bara 10 000 RP. Från Bangsal går också skytteltrafik med båtar som kompletterar de billigare båtarna och det officiella priset för dessa är 28 000 RP.

Trawangan från Bali

Från Bali går charterbåtar ut till Trawangan från Padang Bai, Benoa, Kuta och Nusa Lembongan. Priserna för detta varierar och det är möjligt att du kan få ett bättre pris genom att boka biljetten hos en turistbyrå på Bali än direkt hos bolaget som kör båtarna.