Kuta

Kuta är den största tristorten på Bali och här finns mest utbud av shopping och nöjen. Kuta Beach är den mest kända stranden på Bali, hit kommer mycket folk under högsäsong, inklusive en mängd surfare. Kuta Beach har den tätaste strandverksamheten på Bali med försäljare av drycker, saronger och snidade souvenirer överallt. 

Kuta Beach har den tätaste strandverksamheten på Bali med försäljare av drycker, saronger och snidade souvenirer överallt.  Strandens närhet till de billiga pensionaten på Poppies I & II samt Jl. Benesari och budgethotellen på Jl. Melasti gör Kuta väldigt tillgängligt för surfare som söker ett budgetboende. Bor du på hotellet Bounty på Poppies II behöver du gå i knappt 3 minuter för att komma ner till stranden.

I nedre delen av Jl. Pantai Kuta finns torn med livräddare som är bemannad från kl 6 på morgonen till kl 19 på kvällen. De flesta surfare på Kuta Beach är antingen nybörjare eller mellanduktiga.  Surfbrädor i alla storlekar finns att hyra.  Under träden längs stranden finns rack med surfbrädor att hyra. Du kan också hitta body boards om det är du föredrar. Du kan få en två timmars body board-lektion för runt 50.000 rp eller en lektion på surfbräda för mellan 75.000 och 100.000 rp. Men som dest mesta på Bali går dessa priser att förhandlar ner.ästa tiden att surfa här är vid högvatten.  Stranding på Kuta är väldigt långgrund, så du kan gå ut 100 meter i havet och ändå bara ha vatten i brösthöjd, vilket gör det till ett perfekt ställe för nybörjare. Vågorna kommer in plant vilket betyder att du inte kommer att få en särskilt lång resa på vågorna.

Om du är sugen på att hyra en moppe att cruisa runt på, kostar det cirka 40.000 rp för en hel dag.

Nedan en lista på populära hotell i Kuta